- Reţete culinare romanesti

Retete Culinare ROMANESTI

Pilaf la cuptor cu costita afumata

Iti trebuie:

1 kg costita afumata; 500 g orez; 4 linguri ulei; 2 cepe; 1 morcov; 1 radacina telina; 2 linguri; pasta de tomate; sare; piper; concentrat de legume; patrunjel tocat.

Pregatesti asa:

Intr-o cratita mare asezi 1 kg costita afumata si circa 2 l de apa. Lasi sa fiarba jumatate de ora la foc potrivit. Intr-un alt vas pui la inmuiat 500 g orez, timp de jumatate de ora.

Calesti intr-o tigaie 2 cepe, la foc potrivit cu 4 linguri de ulei incins.

Dupa ce s-a calit ceapa, adaugi 1 morcov si o radacina de telina data prin razatoarea mica si 2 linguri pasta de tomate. Amesteci costita cu orezul si continutul din tigaie si apa in care a fiert costita.

Lasi la cuptor jumatate de ora pana scade bine apa.

Condimentezi cu sare, piper, concentrat de legume si ornezi cu marar sau patrunjel verde tocat marunt.

Asezi pilaful pe un platou si il poti servi cu o salata de varza rosie sau sfecla rosie.

Este o mancare foarte gustoasa si satioasa.

Portii: 6 portii
Pregatire: 70 minute

Gogosi de post aromate

Iti trebuie:

3 cesti de apa; 1 ceasca de ulei; 1 ceasca de zahar; drojdie proaspata cat o nuca mare; 1 lingurita scortisoara; 1 lingurita coaja rasa de lamaie; 1 lingurita sare;

1 plic de zahar vanilat; 500-600 g faina.

Pregatesti asa:

Dizolvi drojdia in putina apa calda cu 1 lingurita zahar. Amesteci intr-un vas apa calda cu uleiul, zaharul, sarea si mirodeniile. Framanti bine, avand grija ca aluatul obtinut sa fie moale. Lasi aluatul la caldura.

Intinzi o foaie de 1 cm grosime si tai gogosile cu un pahar trecut mereu prin faina.

Lasi gogosile pe masa timp de 15 minute sa mai creasca.

Le prajesti in ulei incins, apoi le presari cu zahar pudra sau le servesti cu dulceata.

Portii: 6 portii
Pregatire: 90 minute

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one