- Alimente si Alimentaţie

Alimente si Alimentaţie

Vinul

Vinul (din latină: vinum „viţă") este o băutură obţinută exclusiv prin fermentaţia alcoolică totală sau parţială a strugurilor proaspeţi, zdrobiţi sau nu, sau a mustului de struguri. Vinul este un produs agroalimentar, la care folosirea de arome sau de extracte este interzisă. Singura aromatizare acceptată este cea datorată contactului vinului cu lemnul de stejar  al butoaielor în care se păstrează.

Nu se pot numi „vinuri" băuturile obţinute prin fermentaţia unor fructe, flori sau din alte ingrediente, de exempluvin de soc, prin cuvântul vin înţelegându-se întotdeauna vin de struguri.

Vinurile se clasifică după:

Uleiul de măsline sau "aurul lichid"- se confundă cu civilizatia europeană

Cum a decis Zeus să pună capăt discordiei dintre Poseidon si Atena - respectiv, zeul mării si respectiv, zeita păcii si a intelepciunii - care isi diputau un oras proaspăt născut in Atca? A spus că va da orasul, celui care va oferii oamenilor cel mai de folos dar. Poseidon a lovit, cu tridentul, o piatră si din ea a tasnit apa sărată. Atena a impuns pămantul cu sulita si a răsărit un măslin. Oamenii au fost atat de incantati de fructele pomului incat Zeus i-a dat orasul Atenei. De atunci, măslinul a devenit simbolul intelepciunii si al păcii.

Pâinea noastră... cea de toate zilele

Romanii nu au ajuns decât relativ târziu să prepare şi să consume pâinea. Se pare că abia la începutul secolului al II-lea î.e.n. consumul pâinii a început să se generalizeze.

Inainte de această epocă, în loc de pâine, din grăunţele decorticate sau zdrobite la râşniţă se făcea o fiertură (puls), un fel de terci mai consistent sau mai lichid după cum era destinat a se servi ca mâncare sau ca băutură. Acesta era un fel de mancare "naţională" - TERCIUL

Fără aditivi si conservanti?!

Aditivii sintetici din semipreparatele din carne rămân în organism chiar şi zece ani, pentru că tubul digestiv nu le poate digera. Consumul anual de mezeluri în România este de aproximativ zece kilograme pe cap de locuitor, ceea ce înseamnă că, în fiecare zi, un român mănâncă cam 28-30 de grame de produse din carne. Anul trecut, media ţărilor europene mergea către aproape 100 de grame consumate zilnic. Totuşi, diferenţa este dată de...

Pizza intre istorie si legendă.

Pizza sau pizza pie este numele unui aluat preparat la cuptor, plat, de forma rotunda, acoperit cu sos de roşii şi alte ingrediente optionale, sub forma de toppinguri. Pizza este atribuita in general bucatariei italiene, in special celei napoletane.
Istoria producerii pizzei incepe in antichitate, odata cu painea plata coapta pe pietre fierbinti, aromata cu diverse ierburi şi condimente foarte populare in Napoli. Primele retete simple de pizza au fost imbogatite in timp, pizza devenind un fel de mancare multinationala, aproape cea mai populara mancare...

Supragreutatea, forma fizica si sanatatea

Mentinerea constanta si in limite normale a greutatii face bine organismului si reduce riscul imbolnavirilor, oferind perspectivele unei vieti mai lungi si mai bune. Este demonstrat prin studii medicale ca supragreutatea reprezinta un factor de reisc pentru maladiile caridovasculare, in special cele asociate cu hipertensiunea arteriala si dislipidemii (generate de nivelul ridicat al colesterolului si trigliceridelor). Persoanele supraponderale nu sunt predispuse sa faca efort si au o slaba...

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one